Agenda

Intergenerationele transmissie van vroegkinderlijk trauma en het risico voor de ontwikkeling van psychose

03
nov

Webinar met Koen Bolhuis om 19.30u

De gevolgen van vroegkinderlijke chronische traumatisering zijn niet of nauwelijks te bevatten. Dat weerspiegelt zich in de geest en in het lichaam en daarmee ook in de behandeling van onze volwassen cliënten.

Er wordt gericht op twee veel voorkomende maar belemmerende psychiatrische fenotypen van de kindertijd: psychotische verschijnselen en ontwrichtende gedragsproblemen. Elk van deze constellaties van psychiatrische symptomen is op zichzelf voorspellend voor aanzienlijk slechter psychosociaal functioneren op de lange termijn

Koen Bolhuis is psychiater post-doctoraal onderzoeker verbonden aan het Erasmus MC met samenwerkingen met het AMC, Royal College of Surgeons in Ireland en het Karolinska Institutet Stockholm.

In 2015 behaalde hij zijn artsdiploma aan het VUmc in Amsterdam en in 2019 promoveerde hij cum laude aan de afdeling kinder-en jeugdpsychiatrie van het Erasmus MC Rotterdam op het proefschrift “On Psychotic Phenomena and Unruliness: studies on the Childhood Risk for Severe Mental Illness”.

Accreditering wordt aangevraagd

Tarieven:
25€ leden VVP/VVK/VVN
15€ leden ASO-VVP/VVK/VVN
50€ anderen

Iedereen van harte welkom!

Peter Niemegeers 
Wetenschappelijke secretaris

Info

op donderdag 03 nov 2022

vvp activiteit

Plaats:
online

Organisatie:
VVP

Spreker(s):
Koen Bolhuis

Moderator:
Peter Niemegeers

Accreditering

Organisatornummer: 2.862

Erkenningsnummer activiteit: 22015506

Rubriek: 2

Accrediteringspunten: 1,5