Contact vvp

Vacatures

Kinder-en Jeugdpsychiater (M/V)

De Viersprong Bergen op Zoom

Voor de MBT jeugd behandeltinterventies in Bergen op Zoom zijn wij op zoek naar een kinder - en jeugd Psychiater

Voor de MBT jeugd behandelinterventies in Bergen op Zoom, een afdeling binnen zorgcentrum Jeugd West Brabant, zijn we ter uitbreiding op zoek naar een:

Kinder- en Jeugd Psychiater (minimaal 16 uur)

Wat ga je doen binnen deze functie?
In deze functie verricht je psychiatrische diagnostiek en voer je het psychiatrisch deel van de behandelingen uit, werkend vanuit het MBT theoretische kader. Je maakt deel uit van enkele multidisciplinaire teams en werkt samen met ervaren professionals waaronder twee andere Kinder- en Jeugd Psychiaters. Je neemt deel aan de psychiater-achterwachtdienst van de Viersprong. Je krijgt de mogelijkheid om mee te denken in innovaties en te participeren in kennisontwikkeling en- overdracht. De exacte invulling van het takenpakket kan in overleg worden bepaald. Aanvullende taken kunnen zijn: psychotherapie, systeemtherapie, kennisoverdracht, productontwikkeling en/of onderzoek. Aangezien we diverse behandelinterventies en leeftijdscategorieën hebben, kijken we in gezamenlijk overleg met de andere psychiaters naar je wensen wat het beste bij jou en de andere psychiaters past.

In West Brabant wordt diagnostiek en behandeling geboden aan jongeren met ernstige problemen in persoonlijkheid, gedrag en/of gezin, of jongeren die een hoog risico lopen voor problemen. We bieden in zorgcentrum Jeugd West Brabant behandelingen aan in de vorm van FFT, MST, KUK en MBT. Op dit moment zijn de behandelingen voornamelijk gericht op jongeren vanaf 12 jaar. We hebben de wens om ook kinderen jonger dan 12 jaar te behandelen die een risico lopen persoonlijkheidsproblemen te ontwikkelen. Doordat we aan het innoveren zijn op het gebied van MBT vroeginterventies zoals MBT Parents (behandeling van ouders en jongeren van 0 – 5 jaar) en MBT Kinderen ( 5-12 jaar) willen we uitbreiden op onze psychiater bezetting.

MBT K is een nieuwe behandeling voor (pleeg/adoptie)ouders en kinderen waarbij sprake of een vermoeden is van (ernstige) hechtingsproblematiek, die sterke negatieve gevoelens hebben over zichzelf en/of anderen, die langere tijd last hebben van angst- stemmingswisselingen, (zelf)destructief gedrag vertonen en dreigen vast te lopen op meerdere gebieden. Systeemtherapie en individuele (spel)therapie worden nauw samen ingezet om mentaliserende vaardigheden bij zowel de ouders/verzorgers als het kind te vergroten. Focus in de therapie is het opheffen van barrières die het kind beletten om psychisch door te groeien door middel van specifieke MBT interventies. Tevens zal er een nauwe samenwerking zijn met eventueel andere belangrijke systemen om het kind heen (zoals school, logeerhuis en/of woongroep).

MBT-P is een preventieve interventie voor zowel volwassen als tienerouders vanaf 16 jaar met kinderen tot de leeftijd van 5 jaar. De behandeling richt zich specifiek op de interactie met het kind en het bevorderen van het ouderlijk reflectief functioneren. In deze interventie wordt de MBT methodiek als uitgangspunt genomen. MBT-P is een variant hierop, hierdoor combineer je je infant mental health kennis met de algehele MBT methodiek. Het streven is dat MBT-P in diverse varianten beschikbaar wordt (gekoppeld aan bestaande behandelprogramma’s, als losse module op de unit of outreachend).

Meer uitleg over onze jeugd behandelinterventies zijn te vinden op www.deviersprong.nl of in de folder: www.deviersprong.nl/wp-content/uploads/2016/01/Oplossingen-de-Viersprong-voor-jongeren-en-gezinnen.p....

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een registratie als psychiater met een kinder en jeugdspecialisatie;
• Je hebt affiniteit met jongeren met (dreigende) persoonlijkheidsproblematiek;
• Indien je ervaring hebt met het behandelmodel van de MBT is dit een pre;
• Je bent een teamspeler die ook goed zelfstandig kan functioneren;
• Je bent iemand met een actieve, onderzoekende, flexibele en transparante houding, die bij verhoogd arousel kan blijven reflecteren op eigen handelen.


Wat wij bieden en hoe je kunt reageren:
Een zeer boeiende en uitdagende baan waarbij je nauw samenwerkt in kleine multidisciplinaire teams. Je werkt met teams die volgens evidence based methoden zeer succesvol zijn bij zeer complexe doelgroepen. De Viersprong investeert in je opleiding en supervisie om de methoden goed te kunnen implementeren. Ook doet de Viersprong voortdurend onderzoek naar de (kosten-)effectiviteit van de methoden en wordt gewerkt aan de ontwikkeling, verbetering en onderbouwing van behandelmethoden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ/AMS regeling.

Heb je interesse? Dan horen we graag van je! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sophie de Bruijn, zorgmanager, te bereiken op: 088-7656832. Je brief met uitgebreid CV (o.v.v. vacaturenummer 18.101) ontvangen we graag via sollicitatie@deviersprong.nl.


Werken bij de Viersprong, een heel goed idee!
De Viersprong is op het gebied van onderzoek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen kundig en innovatief. We zijn nieuwsgierig naar en betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied en we zetten ons actief in om onszelf en onze behandelprogramma’s te verbeteren en de kwaliteit van leven van patiënten met ernstige problemen in persoonlijkheid, gedrag en gezin naar een hoger niveau te brengen. De opgebouwde kennis en ervaring delen we met andere GGZ instellingen. Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en LinkedIn.

De Viersprong verlangt van iedere nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.


VVP web • Leuvensesteenweg 517 • B-3070 Kortenberg • Tel: 02 758 08 14 • GSM: 0498 54 37 05 • Fax: 02 759 98 78 • info@vvp-online.be