Contact vvp

Nieuws

Hersteldagen: initiatieven indienen tot 2/10

31
aug

Op 5 en 6 december vinden de Vlaamse Hersteldagen plaats in Gent. Alle initiatieven zijn welkom tot 2 oktober.

Opnieuw wachten de vele zalen van Kunstencentrum Vooruit op voorbeelden en resultaten van herstelwerkzaamheden. We nodigen iedereen uit om initiatieven, projecten, ideeën, … in te zenden. Dat kan onder vorm van een workshop, een poster, een video, een gedicht, toneel, een creatief werk,enz

Twee dagen

De tweede editie van de hersteldagen (november 2015) was een groot succes. Daarom opnieuw twee dagen. We vragen de inzenders of ze hun bijdrage op beide dagen willen brengen.

We streven naar een zo gelijk mogelijk programma tijdens de twee dagen.  

Hersteldagen? 

Wil je snel gaan, ga alleen.
Wil je ver komen, ga samen.
(Keniaans gezegde)

Hocus, pocus, herstel! Jammer, maar zo werkt het dus niet. Wie na een donkere periode opnieuw de draad wil oppikken, moet in de eerste plaats geduld hebben. En niet op eentwee-drie de oude willen zijn. De tijd is trouwens niet de enige bondgenoot in dat herstelproces. De ander is dat evenzeer. Een vriend, vriendin, buddy, makker of kameraad: noem het zoals je wil, maar samen ga je vérder. Samen gaan, dat is momenten delen van intense vreugde. Samen gaan, dat is met z’n tweeën, drieën of vieren obstakels overwinnen, de moed er in houden, even halt houden en weer doorgaan.

De Verbindende mens  

Verbinding is precies waar het tijdens deze hersteldagen om draait. Verbinden is je lot aan dat van de ander koppelen. Zonder verwachting, zonder oordeel, zonder angst. Met vertrouwen, met optimisme en met goesting. In de wetenschap dat je samen verder geraakt dan alleen.  

Deze dagen zijn voor en door wie zich aangesproken voelt door deze woorden: mensen met een psychische kwetsbaarheid en mensen die werken aan eigen of andermans herstel. De focus ligt op het ontmoeten en het ontwikkelen van partnerschappen.

Zend in en het organisatiecomité stelt er een boeiend programma uit samen. Inzenden kan tot 2 oktober! We verheugen ons al op uw bijdragen.

Informatie en inzenden: www.hersteldag.be
Contact: rik@vvgg.be
  

Herstellen doen we samen is een initiatief van het Vlaams Herstelplatform, een ontmoetingsplaats over herstel binnen de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid. 

VVP web • Leuvensesteenweg 517 • B-3070 Kortenberg • Tel: 02 758 08 14 • GSM: 0498 54 37 05 • Fax: 02 759 98 78 • info@vvp-online.be