Agenda vvp

Agenda

Studiedag ZNA UKJA: e-PSY 2.0: digitalisering in de zorg #adolescenten

21
sep

Adolescenten zijn bij uitstek dé pioniers in het ontdekken van nieuwe technologie en media. Als hulpverleners kunnen we niet achterblijven.
Op deze 2de studiedag adolescentenpsychiatrie en psychotherapie van ZNA UKJA willen de sprekers jullie meenemen in de mogelijkheden die deze digitale revolutie biedt zoals e-therapie, gebruik van apps of games in de behandeling van jongeren.

We mogen echter niet blind zijn voor de gevaren die dit met zich mee kan brengen voor onze opgroeiende adolescenten, zoals gameverslaving, omgaan met sexting en cyberbullying. Daarnaast kunt u zelf aan de slag met de (voor hulpverleners soms onvertrouwde) multimedia die onze tieners niet meer uit hun leven kunnen wegdenken.

Er worden 2 plenaire lezingen voorzien. Een eerste lezing rond gameverslaving, een tweede lezing zal handelen over digitale behandelmethoden. Het thema wordt verder uitgediept in praktijkgeoriënteerde workshops.

“Sexting, grooming en andere online risico’s: hoe begeleiden we kinderen en jongeren om het internet fun maar ook safe te houden”

‘Onlinehulp … nabijheid dankzij de afstand’

Als het internet terugslaat…  Over de pijn van cyberpesten en wat er aan gedaan kan worden. 

Info

op vrijdag 21 sep 2018

Plaats:
Antwerpen

Organisatie:
Studiedag ZNA UKJA

Spreker(s):
Philippe Bocklandt, Gie Deboutte, Zohra Lkasbi, Dr. Daniel Neves Ramos, Huub Boonen,.....

Moderator:
Joke Van Hoof

Inlichtingen:
Kirsten De Meulenaer tel 03 280 49 34
communicatie.zna=gmail.com@mail243.wdc02.mcdlv.net
Inschrijvingen

VVP web • Leuvensesteenweg 517 • B-3070 Kortenberg • Tel: 02 758 08 14 • GSM: 0498 54 37 05 • Fax: 02 759 98 78 • info@vvp-online.be