Agenda vvp

Agenda

Naar een ethisch kader voor het levenseinde: wat een organisatie kan betekenen

15
mei

19.30u

De huidige levenseinde zorg staat voor grote, vooral ethische uitdagingen.

Technologische vooruitgang zorgt ervoor dat we langer leven maar ook dat de menswaardigheid van de (oudere) patiënt meer onder druk komt te staan. Door de huidige waaier aan mogelijkheden is de keuze er niet altijd gemakkelijker op geworden. Toch willen zorgverleners en -organisaties waardevolle en menswaardige zorg blijven bieden.

Programma

19.30 Inleiding
Door Annemie Vanmol lid werkgroep Zorg, Hulpverlening en Ethiek
19.35 Levenseinde: naar een zorgethisch kader
Deze avond start met een zorgethisch perspectief op het levenseinde en zoomt in op hoe een organisatie dit perspectief alle kansen kan geven. Zorgverleners moeten immers de ruimte krijgen voor relaties, namelijk ruimte om met mensen een zorgrelatie aan te gaan die menswaardige levenseindezorg mogelijk maakt. Hiervoor reiken we een aantal praktische hulpmiddelen en leervormen aan met het doel deze context te creëren. In het tweede luik staan we stil bij structuur en expertise, bij hoe je concreet kunt inzetten op groei van zorgverleners in zorgzaamheid en ethische deskundigheid.

21.30 Einde

Info

op dinsdag 15 mei 2018

Plaats:
KU Leuven Campus Kulak Kortrijk - E. Sabbelaan 53 in 8500 Kortrijk.

Organisatie:
KU lEUVEN Kulak

Spreker(s):
Ruth Piers - Linus Vanlaere

Moderator:
Annemie Vanmol

Inlichtingen:
info.puc@kuleuven-kulak.be
Inschrijven

VVP web • Leuvensesteenweg 517 • B-3070 Kortenberg • Tel: 02 758 08 14 • GSM: 0498 54 37 05 • Fax: 02 759 98 78 • info@vvp-online.be